mumms!




Ingredienser

70 bullar

  • 300 g smör
  • 1 liter mjölk
  • 100 g jäst
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 påsar saffran
  • ca 3,1 liter vetemjöl

Gör så här

  • Smält smöret, häll i mjölken och ljumma den. Rör ner jästen och tillsätt socker och ägg. Stöt saffranet med en sockerbit i mortel och blanda i. Tillsätt mjölet, lite i taget. Täck över degen och låt den jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i fyra delar som i sin tur delas i mindre bitar. Rulla ut till fingertjocka längder och snurra ihop till en knut. Låt bullarna jäsa i 30 minuter. Grädda dem cirka 5 minuter. Låt svalna under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0